در انتظار منتظر

لیس للانسان الا ما سعی (ما زنده به آنیم که آرام نمیریم ..... موجیم که آسودگی ما عدم ماست)

در انتظار منتظر

لیس للانسان الا ما سعی (ما زنده به آنیم که آرام نمیریم ..... موجیم که آسودگی ما عدم ماست)

پیامدهای ناگوار مداخله درسوریه برای ترکیه

دویچه وله آلمان در گزارشی که به سفر ژنرال پترائوس رئیس سازمان سیا به اسلامبول اختصاص داشت، نوشت: طی ماه های گذشته محاسبات دولتمردان ترکیه در ارتباط با بحران سوریه بارها نادرست از آب درآمده است؛ مقام های ترکیه ماه ها پیش بر این باور بودند که رژیم بشار اسد با توجه به کمبود روزافزون پول و پشتیبانی به زودی سرنگون خواهد شد؛ همچنین گفته شده بود که ترکیه هجوم انبوه آوارگان سوریه یا حمایت رژیم این کشور از حزب کارگران کردستان ترکیه (پ ک ک) را خط قرمزی می داند که عبور از آن می تواند سبب شود که ترکیه دست به عملیاتی نظامی بزند؛ به اعتقاد کارشناسان و تحلیلگران اما ترکیه پی برده که دستانش در مشاجرات ابرقدرت ها در مسئله سوریه بسته است.

تحلیلگران مختلف در منطقه و جهان معتقدند خطای محاسبه باعث شکست دولت ترکیه در ماجرای سوریه شده است.

این رسانه آلمانی افزود: ترکیه خود نیز بیش از پیش اثرات و پیامدهای جنگ و درگیری در سوریه را بطور مستقیم لمس می کند. حزب پ ک ک در دوران اخیر دست به سلسله سوءقصدهایی زده که به عقیده سیاستمداران ترکیه با پشتیبانی از سوریه و همچنین ایران انجام گرفته اند؛ از آن گذشته بحران سوریه رشد اقتصادی ترکیه را نیز تحت الشعاع قرار داده و ضربه ای سنگین به آن وارد کرده است؛ سوریه یکی از مسیرهایی محسوب می شد که ترکیه از طریق آن کالاهای خود را به بازار کشورهای عربی حوزه خلیج فارس ارسال می کرد.

یادآور می شود در آخرین درگیری میان پ ک ک و نیروهای امنیتی، 30 نفر از طرفین کشته شدند که 10تن آن نیروهای امنیتی بودند. براساس برآوردهای گروه بین المللی بحران (International Crisis Group) از ماه ژوئن سال گذشته میلادی تاکنون نزدیک به 800 نفر در خشونت های ترکیه کشته شده اند که 200 نفر از آنان را نیروهای دولتی تشکیل می دهند؛ حدود یک پنجم جمعیت ترکیه کرد هستند؛ در مجموع 45 هزار نفر در درگیری های میان پ ک ک و دولت مرکزی ترکیه کشته شده اند.

همزمان با تحلیل دویچه وله، روزنامه «تودی زمان» چاپ ترکیه در تحلیلی خاطرنشان کرد: برآوردهای آنکارا درباره سوریه اشتباه بود و نتایج ناگوار آن ترکیه را تهدید می کند.

این روزنامه با اشاره به آرزوی احیای امپراتوری عثمانی نوشت: به نظر می رسد بحران سوریه محکی جدی است تا دولت اردوغان این آمال خود را کنار بگذارد و با واقعیت ها روبه رو شود؛ هم اکنون در جنگ شدیدی میان نیروهای دولتی سوریه و شورشیان، موازنه قدرت به سود دولت است. تنها عاملی که می تواند موازنه کنونی قدرت را در سوریه برهم بزند مداخله خارجی است اما از یک سو با توجه به مخالفت های روسیه و چین و از سوی دیگر به دلیل مشکلات فزاینده کشورهای غربی و به ویژه فرانسه و آمریکا احتمال تحقق چنین امری در آینده نزدیک چندان قابل تصور نیست؛ به همین خاطر نیز آنکارا ناچار است خود به تنهایی با بحران سوریه روبه رو شود؛ با توجه به عدم سقوط دولت سوریه و محاسبات اشتباه ترکیه، این کشور هم اکنون با پیامدهای ناگوار این جنگ روبه رو شده است.

تودی زمان خاطرنشان کرد: هم اکنون هزاران آواره سوری در اردوگاه هایی در داخل خاک ترکیه حضور دارند که خود هزینه های سنگینی را بر اقتصاد ترکیه تحمیل کرده است؛ همچنین حضور این آوارگان موجب برهم خوردن وضعیت امنیتی و شرایط اجتماعی شهرهای پذیرای این آوارگان شده است؛ به گونه ای که حضور آوارگان هم اکنون به دیگ جوشانی تبدیل شده است و بسیاری از مردم به شدت مخالف سیاست های کنونی دولت ترکیه در قبال بحران سوریه هستند.

این روزنامه چاپ ترکیه می نویسد: عرصه سیاسی ترکیه نیز به شدت دو قطبی شده و اتهامات سنگینی میان حزب حاکم و احزاب مخالف رد و بدل می شود؛ مخالفان، دولت را متهم می کنند که با اتخاذ سیاست های نادرست و پیروی محض از قدرت های امپریالیستی این کشور را وارد گرداب سوریه کرده اند؛ در حالی که ترکیه حامی اصلی ارتش آزاد سوریه است، گروه پ ک ک نیز فعالیت های خود در داخل خاک ترکیه را افزایش داده است؛ قدرت گرفتن کردهای داخل سوریه نیز موجب پیچیده تر شدن بحران کردهای ترکیه شده است؛ با توجه به وجود این مشکلات به نظر می رسد که متحدان غربی دولت ترکیه نیز به نوعی از این کشور روی برگردانده اند چرا که جلسه اخیر شورای امنیت نیز نشان داد ترکیه باید خود به تنهایی مشکلاتش را حل و فصل کند. 

منبع: baran-basirat.blogsky.com

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد