انتظار سبز
تو را غایب نامیده اند چون ظاهر نیستی نه اینکه حاضر نباشی، «غیبت» به معنای «حاضر نبودن» تهمت ناروائی است که به تو زده اند و آنان که بر این پندارند، فرق میان «ظهور» و «حضور» را نمی دانند، آمدنت که در انتظار آنیم به معنای «ظهور» است نه «حضور» و دلشدگانت که هر صبح و شام تو را می خوانند، ظهورت را از خدا می طلبند نه حضورت را، وقتی ظاهر می شوی همه دندان حیرت می گزند و با تعجب می گویند که تو را پیش از این هم دیده اند، راست می گویند چرا که تو در میان مائی، زیرا امام مائی، فصل انتظار که از راه می رسد صاحبدان «دل» از دست می دهند و قرار از کف می نهند و قافله دل های بی قرار روی به قبله می کنند و آمدنت را به انتظار می نشینند و ما همراه خیل منتظرانت سرود انتظار را زمزمه می کنیم.
دلایل غیبت امام زمان (عج)
در روایات مربوط به امام زمان، دلایل یا علل متعددی برای غیبت آن حضرت ذکر شده است. این دلایل به شرح زیر است:
حفظ جان امام
بررسی تاریخ زندگانی و فعالیت اهل بیت نشان می دهد که هریک از ایشان نقشی در صیانت از دین الهی امت اسلام، به صراط مستقیم داشته اند اما در میان ایشان تنها کسی که وظیفه ریشه کن کردن ظلم و جور و برقراری عدالت در سرتاسر گیتی را برعهده دارد، امام دوازدهم مهدی موعود است. این مطلب که او جهان را از جور نجات خواهد داد بارها توسط پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) بشارت داده شده به طوری که دوستان و دشمنان، همگی از آن اطلاع دارند. اگر چنین فردی با چنین خصوصیاتی مدت ها قبل از فرا رسیدن موعود، در میان مردم دیده و شناخته می شد، قطعاً زورمندان وظالمان جهان از وجود او که داعیه برچیدن تمام حکومت ها را دارد، احساس خطر می کردند و به هر طریق ممکن او را از سر راه بر می داشتند.کسی که آمده تا ظلم و جور را ریشه کن کند چگونه می تواند برای مدت های طولانی در زیر سایه ی ظلم ظالمان زندگی کند و مشروعیت آن را بپذیرد. بنابر این امام مهدی (عج) غایب شد تا به هیچ ذلتی تن درندهد و در برابر هیچ ظالمی سر فرود نیاورد و به پیمان هیچ حاکم غیر مشروعی گردن ننهد.
رهایی از بیت ستمگران
یکی دیگر از حکمت هایی که در روایات برای غیبت امام مهدی (عج) بیان شده است، پرهیز از بیعت و سازش با حاکمان جور است، اگر آن حضرت پیش از رسیدن وقت قیام ظهور کند، ناچار است برای حفظ جان خود و شیعیانش در طول تاریخ حیات طولانی با استفاده از روش تقیه، به رغم اینکه برای امامان قبلی جائز بود، با فسلفه وجودی امام مهدی (عج) سازگار نیست،
آزمون الهی
یکی از علت های غیبت آزمایش مردم است. انسان از دوره بلوغ تا مرگ، همیشه در حال امتحان است، بر اساس نگرش ایمانی، مصائب و مشکلات، خوشی ها و شادمانی ها، امتحان است ولی بر مبنای روایات، امتحان در زمان غیبت حضرت مهدی از شدیدترین امتحانات است.
آمادگی فکری مردم جهان
برای برقراری و پایداری حکومت واحد جهانی توسط حضرت مهدی (عج)، باید قبلاً مردم جهان آمادگی فکری لازم را کسب کنند، برای رسیدن به چنین آمادگی لازم است که جامعه بشری انواع حکومت های مدعی برقراری عدل و داد و سعاد ت مردم، اعم از سلطنتی و دموکراتیک و غیره را تجربه کنند و عملاً در یک قضاوت جمعی به این نتیجه برسند که چنین نظام هایی نمی توانند عدالت به معنای واقعی کلمه را برقرار و سعادت بشر را تامیین کنند.
تربیت یاران باوفا برای ظهور
یکی دیگر از فواید غیبت امام، تربیت یاران است، علاوه بر حضرت مهدی که رهبری و امامت را بر عهده دارد، وجود یاران فداکار و مخلصی که نه سختی های دوران ظهور و قیام و نه آسایش و رفاه دوران حاکمیت نتواند ایشان را از ایفای مسئولیت های سنگین و انجام رسالت خویش باز دارد ضروری است، اما اگر یاران آن حضرت افرادی سست اراده و ضعیف الایمان باشند، یا چنین حکومت جهانی تحقق نخواهد یافت و یا در صورت تحقق، با گذشت اندک زمانی دچار فساد و انحراف خواهد شد، تا زمانیکه این یاران تربیت نشوند ظهور اتفاق نمی افتند.
ستم پیشه بودن انسان
اگر به رفتار و اعمالی که در زمان ائمه (ع) انجام گرفته نظر کنیم، می بینیم که غیبت و اختفای امام مهدی (ع) در برابر فشارهای خلفا و پیروانشان بر امامان معصوم اجتناب ناپذیر بوده است، فشارهای خلفا و اتباعشان از زمان امام جواد (ع) بیشتر شد، این فشارها در زمان امام یازدهم به اوج خود رسید در این هنگام خواست خداوند به غیبت امام مهدی (عج) تعلق گرفت.
خدا قوت
شما هم خسته نباشید. ممنون از روحیه دادنتون
سلام مطالبی خوبی در وبلاگتون است اگه بروز رسانی هم بشه خوبه از وبلاگ من هم می تونید استفاده کنید
از وبلاگتون استفاده خواهم نمود . ممنون از نظر ارزشمندتون